Kartlegging og utredning
Se hvilke tester og kartleggings- og utredningsverktøy vi har kompetanse på, og kan hjelpe dere med gjennom kurs, opplæring og veiledning.
ASEBA (Achenbach Systems of Empirically Based Assessment)
ASEBA er et system for å vurdere emosjonelle og atferdsmessige problemer hos barn, ungdom og voksne, basert på standardiserte spørreskjemaer.
ASQ og ASQ:SE (Ages & Stages Questionnaires)
Spørreskjemaer for å kartlegge sped- og småbarns utvikling og avdekke risiko for å utvikle sosiale eller emosjonelle vansker.
CLASS (Classroom Assessment Scoring System)
CLASS er et observasjonsverktøy for systematisk måling av samspillskvaliteten mellom ansatte og barn i barnehager og på skoler.
Crowell-prosedyren
Crowell-prosedyren brukes til å observere og vurdere samspillet mellom omsorgsgivere og sped- og småbarn.
DC:0–5 – Diagnostisk klassifisering av psykisk helse og utviklingsforstyrrelser i sped- og småbarnsalder
DC:0–5 er et diagnostisk klassifiseringssystem for å beskrive og identifisere psykisk helse og utviklingsforstyrrelser i sped- og småbarnsalderen.
Edinburgh-metoden (EPDS og støttesamtaler)
Metode for å jobbe systematisk med å forebygge psykiske vansker i svangerskap og barseltid.
Kiddie-SADS (Schedule for Affective Disorders and Schizophrenia for School Aged Children 6–18 years: Present and Lifetime version)
Kiddie-SADS er et semistrukturert intervju som er utviklet for å diagnostisere psykologiske tilstander ved hjelp av klassifikasjonssystemet DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders).
NBO (Newborn Behavioral Observations)
Gjennom NBO observerer foreldre og klinikere sammen spedbarnets (0–3 måneder) signaler, med mål om at foreldrene føler seg bedre rustet til å forstå barnets behov og blir tryggere i rollen sin.
WMCI (Working Model of the Child Interview)
Intervju for å kartlegge foreldres tanker og følelser om sine barn.