Logo som leder til forsiden

Webinar: Søvn hos små barn – hva er viktig å vite og hvordan kan vi hjelpe?

I dette webinaret i regi av Kunnskap om barn får du vite mer om viktigheten av søvn hos små barn, og et innblikk i noen verktøy som kan være til hjelp.

Så mange som 20–40 % av barn i alderen 0–4 år strever med søvn, som er det vanligste problemet foreldre søker hjelp for i barnets første leveår.

Søvnvansker hos barn er forbundet med en rekke fysiologiske, kognitive og emosjonelle utfordringer og det påvirker også foreldrenes søvn og helse. Når foreldre oppsøker hjelp i primærhelsetjenesten opplever mange at de ikke får den hjelpen de trenger og helsepersonell sier de synes det er krevende å gi god søvnveiledning.

Regionsenter for barn og unges psykiske helse (RBUP) har derfor utviklet Søvntrappen som modell for hvordan helsepersonell kan jobbe systematisk og trinnvis med søvnveiledning. RBUP har også utviklet et veiledet nettbasert program for søvnvansker hos barn, Sov godt. Dette programmet er bygd opp i tråd med søvntrappen.

I dette webinaret vil du få se og høre:

  • Helsesykepleier Hege Sandtrø snakke om viktigheten av søvn og søvn hos små barn
  • Psykolog Turid Skjerve Leksbø fortelle om Søvntrappen  
  • Forsker Filip Drozd gi et innblikk i det veiledet nettbasert programmet for barn med søvnvansker Sov godt.

Hege Sandtrø og Filip Drozd jobber på Seksjon for sped og små på RBUP. Turid Skjerve Leksbø har tidligere jobbet samme sted, men arbeider nå som psykolog ved Voss DPS.

Kommende kurs

Neste kursdato er ikke fastsatt.

Du kan melde din interesse for kurset med skjemaet nedenfor. Da får du beskjed med en gang vi setter opp kurset.

Meld din interesse for dette kurset

Personopplysninger (må fylles ut)