Logo som leder til forsiden

Mestringskatten for barn og ungdom

Mestringskatten for barn og ungdom  (6-13 og 14-17 år) er et strukturert behandlingsprogram for barn og ungdom med angst. 

Seminaret vil gi en innføring i kognitiv atferdsterapi og strukturert gjennomgang av både terapeutmanual og arbeidsbok slik at terapeutene etter seminaret kan benytte dette i sin kliniske hverdag. Programmet med manual og arbeidsbok er tilrettelagt for norske forhold.

Kurset vil enten gå gjennom både barneversjonen og ungdomsversjonen av behandlingsprogrammet eller den versjonen som flest av de påmeldte ønsker gjennomgang av. Skriv derfor i kommentarfeltet ved påmelding hvilken versjon du ønsker opplæring i, slik at vi i god tid i forkant av kurset kan bestemme om det er Mestringskatten for barn eller Mestringskatten for ungdom (eller begge deler) vi underviser i disse kursdagene. Det blir anleding til å melde seg av kurset om valget faller på den versjonen du ikke ønsker å delta på.

Materiellet vil bli presentert med en blanding av forelesning, øvelser, atferdseksperimenter og videofremvisning. Terapuetmanual og arbeidsbok er inkludert som materiell i seminarprisen.
Kurset gjennomføres ved tilstrekkelig påmelding, minimum 20 påmeldte.

Kursansvarlig

Prosjektleder og forsker, Simon- Peter Neumer - simon-peter.neumer@r-bup.no
Prosjektkoordinator, Malin Tredal Flem - malin.tredal.flem@r-bup.no

Kursets mål

Innføring i kognitiv atferdsterapi og Mestringskatten for barn og Mestringskatten for ungdoms terapeutmanual med tilhørende arbeidsbøker.

Målgruppe

Behandlere av ungdom i BUP, PPT og helsestasjoner. Helsesykepleier, psykolog, lege og spesialisthelsetjenesten.

Kommende kurs

Neste kursdato er ikke fastsatt.

Du kan melde din interesse for kurset med skjemaet nedenfor. Da får du beskjed med en gang vi setter opp kurset.

Meld din interesse for dette kurset

Personopplysninger (må fylles ut)