Hopp til hovedinnhold
Logo som leder til forsiden

Utdanning på RBUP – faglig trygghet og robusthet i møte med barn og unge

Publisert:

Last ned en oversikt på våre utdanninger

Det har blitt veldig stor forskjell for meg etter at jeg kom hit på RBUP. Den faglige tyngden og tryggheten jeg nå kjenner på, i forhold til før – det er en enorm forskjell.

– Silje, barnevernspedagog. Har gått etterutdanning i sped- og småbarns psykiske helse og påbygging i barnevernsarbeid med sårbare sped- og småbarns familier.

Etterutdanninger

På RBUP kan du etterutdanne deg i ulike terapiformer, metoder eller fagområder. Etterutdanningene strekker seg over 1-2 år, og er for deg som ønsker å heve kompetansen din innen ulike fagfelt eller metoder. Etterutdanningene du kan velge blant er:

 • Child-Parent Psychotherapy
 • Familieterapi
 • Klinisk miljøterapi og ambulant arbeid
 • Klinisk hypnose og kommunikasjon
 • Kognitiv atferdsterapi
 • Newborn Behavioral Observations (NBO)
 • Psykisk helse i graviditet og barseltid
 • Tverrfaglig nevroutdanning
 • Sped- og småbarns psykiske helse
 • Utdanning for kontorfaglig ansatte i tjenester for barn og unges psykiske helse

Spesialistutdanning

Spesialistutdanningen er for deg som er lege, psykolog, barnevernspedagog, pedagog, sosionom eller sykepleier. Spesialistutdanningen går over 2,5 år. Utdanningen er godkjent av respektive fagforeninger. Deltaker blir klinisk spesialist. Grunntemaene i utdanningen er utviklingspsykologi, psykisk helse, terapeutisk arbeid med barn, unge og familier og tverrfaglig samarbeid. Deltakerne undervises i profesjonsgrupper. I tillegg velges en av følgende terapeutiske metoder: intersubjektiv terapi, sped- og småbarns psykiske helse, familieterapi eller kognitiv atferdsterapi.

Påbygging

Påbygging er en ettårig utdanning for deg som har gått Spesialistutdanningen eller en av våre etterutdanninger, eller har tilsvarende kompetanse og erfaring. Påbygging går enda grundigere inn i metodefordypningene fra Spesialistutdanningen eller etterutdanningene. Påbyggingene du kan velge blant er:

 • Barnevernsarbeid med risikoutsatte sped- og småbarnsfamilier
 • Behandlingsarbeid i graviditet og sped- og småbarns tid
 • Familieterapi
 • Kognitiv atferdsterapi for barn og unge
 • Påbygging for kontorfaglig ansatte i tjenester for barn og unges psykiske helse

Hva sier de som har gått hos oss?

RBUP har etterutdannet fagfolk innen feltet barn og unges psykiske helse, siden 1999. Vi er stolte og glade for skussmålene vi får fra våre deltakere, og vi håper vi ser deg på RBUP!

Det Spesialistutdanningen på RBUP har gitt meg, er først og fremst faglig trygghet. Jeg tåler å stå i kompleksitet på en annen måte - kom med nesten hva som helst, det går bra!

– Solveig, helsesykepleier. Har gått Spesialistutdanningen med fordypning i familieterapi.

Å kunne dykke ned i fagfeltet, få verktøy og kunnskap om metoder som jeg kan ta med tilbake og bruke i mitt kliniske arbeid, det har vært helt gull. Jeg tenker at det har vært avgjørende for at jeg nå føler at jeg gjør et godt stykke arbeid i tjenesten min.

– Silje, barnevernspedagog. Har gått etterutdanning i sped- og småbarns psykiske helse og påbygging i barnevernsarbeid med sårbare sped- og småbarns familier.

Forståelse er vårt gull, og det er forståelse man får i denne utdannelsen.

– Susanne, psykologspesialist og enhetsleder. Har gått toårig etterutdanning i sped- og småbarns psykiske helse og påbygging i behandlingsarbeid i graviditet, sped- og småbarnstid.

Jeg trodde ikke at det skulle være så givende, men det er så givende. Utdanningen gir engasjement, faglig påfyll og et godt nettverk. Det er helt uvurderlig, faktisk.

– Kristine, kontorfaglig ansatt. Går kontorfaglig utdanning.

Det har vært nyttig fra første stund. Jeg har et større arsenal, kan ta ulike perspektiver, og jeg har fått en større trygghet i måten å jobbe på.

– Asbjørn, lege i spesialisering ved Spesialistutdanningen.

Kontaktpersoner: