Logo som leder til forsiden

Workshop om barn og unges invitasjoner

Velkommen til undervisning i workshopform som inviterer til refleksjon, utfordring og bevegelse.

Detaljer

 • Pris: 1600,-
 • Antall kursdager: 2
 • Påmeldingsfrist:

Torsdag den 7. og fredag den 8. desember 2023 inviterer RBUP til workshop med Jørn Nielsen om insisterende endringsskapende arbeid med barn og unge i deres komplekse kontekster.

Foreleser

Jørn Nielsen er utdannet klinisk psykolog, Ph.d. Han har skrevet artikler og bøker om foretrukne forståelser av problematferd og fremtredelsesformer, om samarbeid mellom forskjellige instanser og om etablering av foretrukne nettverk. Våren 2023 utga han boken «Fra symptomer til trivsel. At forstå og gribe børn og unges invitationer» (Akademisk Forlag, København).

Nielsen er fra Vejle i Danmark. Han har hatt forbindelser til RBUP og det familieterapeutiske og systemiske feltet i Norge over mange år. Jørn Nielsen driver det psykologisk-psykiatriske fellesskapet Metalog sammen med blant annet barne- og ungdomspsykiater Søren Hertz. Der driver de med videreutdanning og kliniske virksomhet. Les mer om Metalog og deres arbeid her: https://metalog.dk

Kursansvarlig

Studieleder for familieterapi Jeanne Maria Holm Jensen - jeanne@r-bup.no

Prosjektkoordinator Inger-Line Wahl - inger.wahl@r-bup.no

Kursets mål

Læringsspørsmål:

 • Hvilke faglige og etiske implikasjoner får utsagnet «det største alvoret inviterer til de største endrings- og utviklingsprosesser» for din kliniske praksis? 
 • Hvordan kan vi som fagpersoner posisjonere oss på den mest hensiktsmessige måte, når vi forstår barn og unges symptomer som invitasjoner? 
 • Fra særlige behov og diagnoser til invitasjoner: hva blir viktig for å unngå spiraler av fastlåsende prosesser, og for å skape nye erfaringer tilstrekkelig forskjellig fra dem som var med til å skape situasjonen?
 • Hvilke forpliktelser og muligheter oppstår, når du ser deg selv som aktivt vitende til forskjell fra absolutt vitende (den tradisjonelle eksperten)?

Målgruppe

Workshopen er en del av undervisningsprogrammene i familieterapi ved RBUP og obligatorisk for en del av disse. 

 I tillegg er kollegaer til deltakere på undervisningsprogrammene i familieterapi og andre fagpersoner som har interesse av å delta også velkommen til å melde seg på.

 

Kommende kurs

 • Kursdager:
  Hvor:RBUP Øst og Sør, Oslo
  Pris:

  kr 1600,-

  Påmeldingsfrist:

  For sent å melde seg på