Logo som leder til forsiden

Entertainment Education mot Rasime og Diskriminering

Arrangementet handler om hvordan vi kan bidra til å bekjempe rasisme og diskriminering ved å bruke kulturelle midler som underholdning, musikk, historiefortelling, standupkomedie og filmvisning. 

Arrangementet er et samarbeid mellom RBUP Øst og Sør og Rådet for kulturkompetanse i forebyggende arbeid (Stiftelsen RKF).  Arrangementet er gratis og påmelding gjøres via www.rbup.no.

Foredragsholdere:

Amir Shaheen

«Mellom to kulturer» 
Amir Shaheen tar for seg tematikken å vokse opp mellom to kulturer og leverer et tøft, ærlig og direkte budskap om rasisme og utenforskap med humor og motivasjon
Amir Shaheen (36), tekstforfatter, komiker og kreativ produsent. Han er ideskaperen bak TV-serien “Hjem til jul” på Netflix, som han utviklet sammen med Kristian Andersen. Sesong 2 av serien ble nominert til Gullruten 2021. I mai 2021 utga han sin første humorbok, "F*** Ta Hjernen Min," gjennom Fair Forlag. Denne boken, som er rettet mot et yngre publikum, mottok glitrende kritikker. Basert på boken utviklet han foredraget "Mellom to kulturer," som også har mottatt strålende kritikk. Den internasjonale engelske utgaven av “F*** Ta Hjernen Min!” ble utgitt 15. mai 2023.

Hanne Markhus Andersen

Hanne er muligens Norges eneste politirapper. Hun er politi, rapper og slampoet med et stort hjerte for Oslo, Groruddalen og verden for øvrig. Hun har erfaring fra internasjonalt fredsarbeid i Liberia og Colombia. Hun har også jobbet med redningsoppdrag av flyktninger og migranter Middelhavet. For tiden arbeider Hanne med forebyggende politiarbeid i Oslo øst. Hun skriver tekster i troen på at ord kan bygge broer og samle mennesker, spre kjærlighet, forståelse og samhold på tvers av kjønn, kultur, landegrenser og religion.

Leoul Mekonen 

Leoul Mekonen er studieleder ved RBUP Øst og Sør og skal holde foredraget «Black is Beautiful!»

Kristin Oudmayer

Director Children's Rights and Sustainability UNICEF Norge 
Kristin skal presentere fra rapporten «Hva mener barn og unge om rasisme?» som ble utgitt av UNICEF i mars 2022

Sted: RBUP Øst og Sør - Gullhaugveien 1-3, Oslo
Dato: 
30. august 2023 kl 12:00- 15:00

Kommende kurs

Neste kursdato er ikke fastsatt.

Du kan melde din interesse for kurset med skjemaet nedenfor. Da får du beskjed med en gang vi setter opp kurset.

Meld din interesse for dette kurset

Personopplysninger (må fylles ut)