Logo som leder til forsiden

Migrasjon og læring

Hvordan bedre forstå og jobbe godt med barn som har flyktet til Norge, med konkrete idéer på aktuelle problemstillinger i skolehverdagen.

100 millioner mennesker er på flukt i verden akkurat nå, og blant dem er 42 millioner barn. Rundt 7 millioner ukrainere har flyktet fra krigen, hvorav to millioner er barn.

Noen av dem har kommet til Norge og noen av dem har kanskje du i din skole, klasse eller SFO/AKS?

Hva når barn plutselig husker på vanskelige ting som de har opplevd midt i en skoletime? Hva når barn er urolig eller når foreldre ikke klarer å bli med på samarbeidet mellom skole og hjem?

Temaer for kursdagene vil være hvilken innvirkning migrasjon og flukt har på læring, lærere og skolemiljøet. Det vil jobbes med konkrete eksempler og verktøy som kan brukes i mange forskjellige situasjoner i hverdagen med barn som nylig har ankommet i Norge.

I kurset skal du kunne opparbeide en bedre forståelse av utfordringene barn og foreldre som flykter eller migrerer står i. I tillegg skal du få mange anvendelige og praktiske verktøy til bruk i arbeidet ditt på skolen.

Kurset inneholder korte undervisningsøkter, case-diskusjoner, øvelser og gruppediskusjoner og er et samarbeid mellom RBUP og RVTS Øst.

Forelesere

Ida Svantorp, RBUP Øst og Sør
Jessica Harnischfeger, RVTS Øst

Kursansvarlig

Ida Svantorp – ida.svantorp@r-bup.no
Prosjektkoordinator Laura Azzarelli - laura.azzarelli@r-bup.no

Målgruppe

Lærere, læringsveiledere, miljøarbeidere, helsesykepleiere og andre som har med skolebarn og -ungdommer å gjøre.

Kommende kurs

Neste kursdato er ikke fastsatt.

Du kan melde din interesse for kurset med skjemaet nedenfor. Da får du beskjed med en gang vi setter opp kurset.

Meld din interesse for dette kurset

Personopplysninger (må fylles ut)